Български възход ще гласува за изнасяне на оръжие за Украйна.

...
 Български възход ще гласува за изнасяне на оръжие за Украйна.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готов съм да дадем оръжие на Украйна

  " Български напредък " ще гласоподава за изнасяне на оръжие за Украйна. Важно е какво вършим за страната и българския бизнес. 

Това съобщи ръководителят на " Български напредък " Стефан Янев по bTV.   

Нека създадем държавно управление, по-късно ще осигурим прелестни зрелища на хората, сподели той.  

 

 „ Прифронтова страна сме, войната е покрай границите ни. Принципно споделям – да, може да дадем оръжие и от една страна от позиция на българския бизнес – създава, продава, от позиция на инвентара на българската войска – въоръжение, платформи, това, което има в българската войска, от позиция на солидарността - това е добре, само че дано да погледнем първо какво имаме, дали е задоволително. Това е една преценка, която всеки може да я даде от позиция на познанията и разбиранията. Аз съм склонен, че нямаме задоволително, нямаме ненужно. Ако имаме диалози с нашите съдружници от НАТО и Европейски Съюз, да заменяем едно с друго, само че те би трябвало да стартират в този момент и незабавно “, съобщи още Стефан Янев.

 

Епицентър.бг напомня реплики на Стефан Янев, в която той показва отношението си към войната в Украйна и геополитическата ориентировка на страната.

 

" Преди ден Янев поддържа тезата на Радев, че не би трябвало да се дава оръжие за Украйна по този начин: " Ходът на президента е сполучлив, оръжието за Украйна не е въпрос " от през днешния ден за на следващия ден ".

 

" Не е проблем оръжията да са ни бизнес, само че не и да пращаме военна помощ на Украйна ", съобщи Стефан Янев през вчерашния ден в куларите на Народното събрание.

Досега някогашният длъжностен министър председател Янев постоянно е бил уравновесен по тематиката за изпращането на военна помощ на Украйна, тъй като " желае българският народен интерес да бъде предпазен най-хубавия метод ".
" По отношение пращането на военна помощ от българската войска, въпросът е по-особен и постоянно съм бил въздържан, тъй като на първо място би трябвало да мислим за себе си, когато приказваме за предоставяне на оръжия. Например, имаме ли опция да ги сменяем с нещо по-модерно ", бяха думите Стефан Янев от през вчерашния ден.

 

Припомняме и още една паметна имитация на Стефан Янев, казана в качеството му на министър на защитата по времето на държавното управление на Кирил Петков: „ България е НАТО, НАТО е България “. 

 

По отношение на сформиране на държавното управление Янев съобщи, че е отворен към всички парламентарни групи.

 

" Ако мандатът пристигна при нас като парламентарна група, ние сме подготвени да приказваме в самата парламентарна група и с съдружните сътрудници – първо с „ Да, България “ и във прогресивен ред, с всички ще приказваме “, разкри лидерът на „ Български напредък “.

 

По думите му, вярна е позицията на ГЕРБ и тяхната подготвеност да поддържат държавно управление и с втория, и с третия мандат.

 

„ Направата на държавно управление е значим жест към всички българи, без значение дали са дали своят вот, или не “, съобщи Стефан Янев.

 

Според него бюджетът би трябвало да се гледа едвам, откакто има структура, която да предложи и да направи държавно управление. 

 

" Всичко може да бъде разменна монета, само че дано тези диалози да ги водим намерено, почтено пред очите на хората и да забравим обвиняванията за нечие задкулисие, че сме се договорили нещо “, сподели Янев.

 

За връщането на хартиената бюлетина Стефан Янев беше безапелационен в ефира на bTV, че от групировката ще гласоподават срещу. Той настоя освен да остане машинното гласоподаване, само че и да се разшири в посока електронно гласоподаване, защото " живеем в 21-ви век ". По думите му би трябвало да се употребяват технологиите в изборния развой. 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР